Bedre betalt med bedre design

By HELLI - Admin 5 år ago
Home  /  Blogg  /  Bedre betalt med bedre design
HELLI embalasjedesign

Med godt design kan du ta bedre betalt. Med en sterk merkevare, kan du se effekten på bunnlinja.

Det finnes utallige eksempler på bedrifter og produkter som har mangedoblet inntekt og omsetning ved bruk av godt design. I mange bransjer er dette også blitt bransjelederne. Salmalaksen er et eksempel, og i samme bransje kan vi se på Lofoten som økte salget med 347 % med forenklet merkenavn og ny design.

Ikke bare detaljhandelen kan vise til slik vekst ved bruk av design. Gnist barnehager og Destinasjon Myrkdalen er prisvinnende eksempler og har begge økt omsetning etter de fikk ny grafisk identitet. Sistnevnte har som mål å bli Norges tredje største alpindestinasjon og Nordens beste helårsdestinasjon innen 2020. Dette med blant annet design som verktøy.

Les mer om design som verktøy

Med slike resultater sier det seg kanskje selv hvorfor det brukes ressurser på design. Bedrifter og produkter med god design kan ta bedre betalt og kan selge mer. Likevel er det flere bedrifter som mener det ikke er behov for at logoen deres fra 90-tallet trenger fornyelse.

Se andre tidløse identiteter

Kanskje mener du at der ikke er konkurrenter eller at dere trenger å tenke på salg. Men forstår samfunnet rundt deg hva dere driver med? En grafisk identitet skal hjelpe ditt selskap å si noe om hvem dere er, hva dere gjør, hva dere står for – og så videre. På denne måten får du tak i de beste hodene, drømmekunden, du kan oppnå mer effektive salgsprosesser. Kanskje til og med få godkjent byggesøknaden for deres nye hovedkontor?

Se også hvordan Norcool kommuniserer med design

Ditt produkt eller tjeneste er ikke alene. Konkurrenter eller substitutt finnes. Hvorfor tror du Apple lykkes med sin iPad når Microsoft laget det samme 10 år før?

Ønsker du å utfordre oss på våre påstander eller høre mer hva vi kan om design? Ring oss på 23 06 78 40 eller send en e-post til vår senior designer: arinbjorn@helli.no

 

Kilder: Norsk design- og arkitektursenter, Business Insider

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 000