Den mystiske mannen bak Apples suksess

By HELLI - Admin 10 år ago
Home  /  Blogg  /  Den mystiske mannen bak Apples suksess

Det er ingen tvil om at den nylig avgåtte Steve Jobs skal ha mye av æren for å ha brakt Apple dit de er i dag. Selskapet som i dag er verdt mer enn den samlede klesindustrien i USA og dobbelt så mye verdt som USAs samlede gullreserver. Mannen var en visjonær som på mange måter har endret hverdagen vår.

Grunnen til at så mange av oss velger et produkt med eplet på fremfor andre, er enkelheten. Hvor utrolig elegant og brukervennlig produktene og brukergrensesnittet er designet. Nøye gjennomtenkt og vakkert.

Hele verden kjenner produktene, men få kjenner Apples sjefdesigner Jonathan Ive. Uten han ville nok historien til Apple vært en helt annen. Denne mystiske og ukjente mannen stiller nærmest aldri opp til intervjuer og lever en svært skjermet tilværelse med sin familie i San Fransisco. D2 har derfor undersøkt myten Jony Ive, og gjennom en fyldig artikkel går de igjennom mye av hans bakgrunn.

En svært spennende artikkel som kaster lys over en av verdens mest innflytelsesrike mennesker. Anbefalt lesning for enhver Apple-entusiast og design-interesserte generelt.

Artikkelen finner du her.

For de som er ekstra interresserte kan jeg anbefale dokumentaren «Objectified» hvor vi får bli med på innsiden av Apples designlokaler i Cupertino. Det er relativt uvanlig at Apple lar filmskapere utenifra få filme i noen av selskapets egne bygninger. Spesielt selve prototyplaben.

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 100