Hva er https:// versus http://

By HELLI - Admin 5 år ago
Home  /  Blogg  /  Hva er https:// versus http://
https protokoll

Hva er https versus http?

Med https er informasjonen som sendes og mottas kryptert. Du kan være sikker på at nettsiden du besøker er sikret når du ser hengelåsen foran nettadressen på siden du besøker, som på vår side. Den siste bokstaven s står altså for secure. Det vil si at all informasjon mellom sender og mottaker er kryptert. Det betyr at ingen kan overvåke og få tak i informasjonen som sendes frem og tilbake, eksempelvis fra et responsskjema, passord, brukernavn, passord eller kredittkortnummer.

Google sier at de fra 1. januar 2017 vil markere nettsider som ikke har https-sertifikat som usikre. Det er jo ikke akkurat et kvalitetsstempel for virksomheten og vil ganske sikkert redusere brukeropplevelsen.

Alle vet at Google er mektig, på godt og ondt. Men de bidrar også til at internet blir et bedre sted å være. For noen år siden fikk nettsider som ikke var mobiltilpasset svakere rangering. Det bidro til at de fleste aktører brukte litt penger på nettsiden sin og fikk den tilpasset.

Nå skjer det samme igjen, men denne gang slår de et slag for å gjøre internet til et sikrere sted å utveksle informasjon. Nettsider som ikke har https-sertifikat vil nå rase nedover i søkemotorene. Da er jo all SEO jobbing forgjeves. Nok en gang har vi våre ord i behold når vi sier at SEO arbeid aldri tar slutt.

 

Mer informasjon fra Google

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 000