Universell utforming som søkemotoroptimalisering

By HELLI - Admin 5 år ago
Home  /  Blogg  /  Universell utforming som søkemotoroptimalisering
possible - universell utforming er mulig

Vi har flere ganger snakket om universell utforming og viktigheten av dette. Likevel har mange bedrifter ikke oppdatert sine nettsider etter kravene og ennå verre; de kjøper inn helt nye nettsider som ikke følger kravene.

Vår siste nettside var et stort prosjekt for Legemiddelindustrien. En stor side som har mange som publiserer. Dette gjøre det vanskeligere å opprettholde kravene. Likevel, får siden topp resultat i testen EIII (European Internett Inclusion Initiative), som er den mest anerkjente og kredible testen rundt universell utforming. Det er altså fint mulig å oppnå slike resultater om man bare er litt mer bevisst når man utvikler eller publiserer.

Så hvorfor ta hensyn til universell utforming? Faktum er at 15-20% av befolkningen har nedsatt funksjonsevne. Det er også viktig å ta med at brukere med normal funksjonsevne også nytter godt av kravene for universell utforming, et eksempel på dette er riktig kontrast ved utendørs mobilsurfing i dagslys.

Foruten om at du treffer flere, så hjelper også universell utforming deg med mer relevante og bedre treff i søkemotorer som Google. Dette enkelt og greit fordi Google legger vekt på mye av det samme som kravene for universell utforming. Blant annet beskrivende tekst på bilder eller riktig bruk av lenker.

Standarden er i hovedsak rettet mot webredaktører, designere og utviklere, men det er lurt at ledere også forstår at nettsider fra nå av skal følge bestemte krav. Følger du kravene, når din virksomhet også flere!

Om du er usikker på om din side er godt nok universell utformet etter kravene, ta gjerne kontakt med oss for gratis vurdering og testing av din nettside!

 

Kilder: Direktoratet for Forvaltning og IKT (DiFi) og Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO).

Les hele veiledningen

 

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 000