Klimaendringene i lavlandet gir Sjusjøen nye muligheter

By HELLI - Admin 5 år ago
Home  /  Blogg  /  Klimaendringene i lavlandet gir Sjusjøen nye muligheter

Klimaendringene i lavlandet gir Sjusjøen nye muligheter

 Klimaendringene gjør sitt til at sentrale Østlandet i de siste årene har hatt dårlig skiføre. Det blir det neppe noen endring på. Selv om stadig flere klubber går til innkjøp av kunstsnø-anlegg, dekker ikke dette særlig mer behov enn for eget klubbnivå. HELLI – Visuell kommunikasjon er sikre på snømangel vil bety at steder som Sjusjøen i årene som kommer vil tiltrekke seg flere skiløpere, som igjen vil finne Sjusjøen såpass attraktivt at de vender tilbake sommerstid også. Ikke alle er lommekjent, HELLI har derfor utviklet websiden Sjusjøen Opplevelser. Med denne siden ønsker de familier, mosjonister og aktive velkommen til fjells. 

Her har HELLI laget et digitalt oppslagsverk for hele regionen. Det har vært viktig å lage en solid og til dels vedlikeholdsfri plattform, selv om noe informasjon nødvendigvis vil være sesongavhengig. 

 – Godt og funksjonelt design har ligget fremst i hjernebarken i utviklingen av denne tjenesten sier AD hos HELLI, Arinbjørn Kuld. Vi konkurrerer ikke med lokale eller regionale nettsider. Vi vurderer også muligheter for utvidelse av vårt geografiske nedslagsfeltet, avslutter Kuld.

Samarbeid med Skiporet.no

For å gjøre applikasjonen så komplett som mulig har HELLI valgt å samarbeide med Skisporet som har mange års erfaring i å vise løypestatus i sanntid i Norge. Tjenesten gjøres mer relevant ved at kartutsnittet er begrenset til området rundt https://sjusjoenopplevelser.no/Ringsaker og Øyer-fjellet, men det er alle muligheter for å utvide kartet til også å gjelde andre destinasjoner.

Alt på et sted

Særlig turister har et klart definert informasjonsbehov. HELLI har tilrettelagt for opplysninger om hytteutleie, butikker, spisesteder, kirketider, overnatting og selvsagt oversikt over alternative aktivitetsturer. Applikasjonen er altså for hele året og gir mange forslag til turer, kort eller lang, med eller uten barn. Du får turer med GPS og kart, i tillegg til informasjon om hvor lang tid du bør påregne, samt vanskelighetsgrad.

Sjusjøen er snørikt og har skisesong fra november til langt ut i mai. Med over 300 km nypreparerte skiløyper er Sjusjøen viden kjent for perfekte forhold, tar man med Øyer er tallet rundt det doble. Samtlige løyper er preparert med minst to spor for klassisk og med skøyting. 

Typiske brukerne

Den største brukergruppen ligger i alderen 30 til 55 år. Og ikke unaturlig er det Oslo og Akershus som topper listen, deretter følger, Hedmark, Oppland, Østfold og Vestfold. Statistikken viser at tjenesten har stigende tilgang av nye brukere.

Mulighet for å loggføre egne turer og tips om nye

HELLI oppfordrer folk til å dele sine favoritturer og har laget funksjoner for at brukere av tjenesten kan sende inn sin favoritt tur til Sjusjøen Opplevelser. Systemet gir også mulighet til å loggføre egne aktiviteter.

Fremtidsrettet og relevant

Kjetil Kriken, kommunikasjonsjef hos HELLI – Visuell kommunikasjon, er helt sikker på at dette er en tjeneste som ønskes av markedet. Dette er ikke bare spådom, det er basert på undersøkelser og statistikk fra tjenester som leveres av Google, noe flere av medarbeiderne i HELLI er sertifisert for å analysere. Sikkerheten har også hatt fokus for HELLI som har lagt til fremtidens teknologi i tjenesten.  For å sikre at brukere kan nytte tjenesten uten at informasjon blir stjålet er teknologien rundt «https» implementert.

 – Vi har inngående innsikt i brukeradferd og lagt ned et betydelig antall timer i analyse i betaversjonen. Alle tilbakemeldinger har nøye blitt gjennomgått og analysert. Vi ser at linken til webkamera er en suksess, konstaterer Kjetil Kriken.

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 000