Nå har tre av fem tilgang til nettbrett

By HELLI - Admin 10 år ago
Home  /  Blogg  /  Nå har tre av fem tilgang til nettbrett

ALT PÅ ETT BRETT: Mobile enheter som smarttelefoner og nettbrett tar over for både TV og avis. I 2013 oppga 61 prosent av nordmenn i aldersgruppen 9–79 at de har tilgang på nettbrett.

Tirsdag publiserte Statistisk sentralbyrå Norsk Mediebarometer, den årlige undersøkelsen som kartlegger hvilke medier norske forbrukere har tilgang til, og hvor mye tid de bruker på forskjellige medietyper.

Årets utgave av mediebarometeret viser en fortsettelse av fjorårets trender: Papiravislesing og tradisjonell tv-seing fortsetter å synke, mens bruken av internett øker.

En av de tydeligste tendensene er likevel den kraftige veksten i nordmenns tilgang til smarttelefon og nettbrett over de siste par årene.

– Internett vokser fremdeles, og vi bruker stadig mer tid på det. Det går ut over TV-seing og avislesing, sier seniorrådgiver Odd Vaage i SSB.


Daglig mediebruk i prosent av befolkningen
Statistikk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksplosiv vekst på brett og mobil
I 2012 viste mediebarometeret at 57 prosent av de spurte hadde tilgang til smarttelefon, og 37 prosent tilgang til nettbrett. Ett år senere sier 73 prosent – nær tre av fire nordmenn – at de har tilgang til smarttelefon, mens 61 prosent oppgir at de har tilgang til nettbrett.

– På nettbrett og mobil er det en betydelig utvikling, for ikke å si overraskende stor, sier Odd Vaage i SSB.

Mens andelen som bruker internett daglig har steget jevnt og trutt de siste årene, har måten vi bruker internett på, også endret seg. Sosiale medier opptar stadig flere, og i år svarer 65 prosent av de spurte at de bruker sosiale medier daglig, og kvinnene dominerer. Også her vises mobile enheters inntog i nordmenns hverdag: I 2011 sjekket 15 prosent av oss e-post på mobilen daglig. I 2013 var andelen oppe i 36 prosent.

For annet internett-innhold på mobil har andelen steget fra 13 prosent i 2010 til 54 prosent i 2013.

– Om du tenker TV-skjerm, papiravis eller bokbutikk, som alle tidligere var ting vi oppsøkte fysisk, har vi dem nå med oss overalt, sier Waterhouse.

 

Artikkel hentet fra NRK.no

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 000