Alvorlig sikkerhetshull funnet i trådløse nettverk!

By HELLI - Admin 5 år ago
Home  /  Blogg  /  Alvorlig sikkerhetshull funnet i trådløse nettverk!

For ikke lenge siden ble det funnet en alvorlig feil i sikkerhetsprotokollen til de fleste WI-FI nettverk i verden. Protokollen WPA2 skal være nærmest matematisk umulig å bryte seg inn på, og er den sikreste standarden for kryptering av nettverk vi har i dag. Se videoen som demonstrerer angrepet utført med sikkerhetssårbarheten.

Programmet som utnytter feilen prøver ikke å bryte seg igjennom sikkerhetsstandarden, men i stedet tar den i bruk en «Man in the middle-attack» (MiTM) strategi. Sikkerhetshullet påvirker ikke trådløse rutere, men i stedet maskiner knyttet opp til trådløse rutere. Om nettsiden du besøker ikke benytter seg av SSL/HTTPS vil angriperen kunne se informasjonen medelt mellom deg og nettsiden du besøker.

Sikkerhetshullet tillater også angriper å fjerne SSL (HTTPS) mellom deg og nettsiden uten å avsløre seg selv. Dette er kun mulig om HTTPS er satt opp på en feil måte.

Enhetene som blir mest rammet av sårbarheten er alt med LINUX i kjernen sin. Mange av våre daglige enheter bruker Linux på en eller annen måte, blant annet alt ifra nettservere, smart-kjøleskap, underholdningssystemet til TESLA biler, og ikke minst; Android telefoner bruker Linux. Android har i dag 87% markedsandel på telefoner.

Du er påvirket!

«Om din enhet din støtter WI-FI, er du mest sannsynlig påvirket!» nevnte Mathy Vanhoef på nettsiden sin. Slike angrep er som oftest automatisert og utført i store bølger, dermed kan du eller ditt selskap være sårbar.

Oppdater programvaren din!

Vi anbefaler at du oppdaterer nettverksruteren din umiddelbart. Venter du enda på en oppdatering, eller er ikke oppdateringen tilgjengelig? Kontakt leverandøren din og forsøk igjen. En mørk digital sky begynner å ta form over Skandinavia. Nordmenn og Norge er naivt ikke forberedt på den digitale forvandlingen som er i gang.

Det blir stadig oppdaget nye sikkerhetshull i programvarer og nettsider. Ta kontakt med oss her på HELLI om du vil vite mer om sikkerhet.

 

Kilder:

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 000