Tilpasningsdyktig design

By HELLI - Admin 9 år ago
Home  /  Blogg  /  Tilpasningsdyktig design

Ser man på web-trendene for 2012, er det nå mye snakk om «Responsive Design», og hvordan nettsteder oppfører seg på forskjellige håndholdte medier. Responsive Design, eller tilpasningsdyktig design som vi ville ha sagt på norsk, handler i utgangspunktet om å skrive HTML og CSS slik at nettstedet ditt fungerer best mulig på alle mulige enheter.

Responsive Design fungerer i dag på alle medier, og følger standarder innen webutvikling. Men Responsive Design er mer enn en «hype» som vil forsvinne om ett par år.

Vår mening er at dette er en del av fremtiden.

Ønsker du å se hvordan dette fungerer i praksis, prøv å endre bredden på nettleser vinduet ditt nå.

Responsive Design gir deg:

  • gode løsninger som gjør nettsteder tilgjengelige for blinde og svaksynte
  • nettsteder som enkelt kan holdes oppdatert og vedlikeholdes uten å måtte tenke på være utdannet webutvikler (den jobben tar vi oss av 🙂
  • nettsteder som leses korrekt og optimalt av søkemotorer som f.eks. Google
  • gjør nettstedet ditt fremtidsrettet og man kan se på internett som et levende medium som stadig utvikler seg

Responsive design eller app?

Å utvikle nettstedet ditt ved å følge standarder og gjøre nettstedet tilpasningsdyktig, kan i mange tilfeller erstatte behovet for å utvikle en app. Dette er en av mange fordeler ved Responsive design. Vi sier ikke at man skal skrote apper, men vi ser at i mange tilfeller er det en bedre løsning å gjøre nettstedet tilpasningsdyktig.

Og det er ikke bare HELLI – Visuell kommunikasjon som mener dette. Under har vi samlet noen gode artikler som går i dybden av responsive design:

Ønsker du å vite mer, ta kontakt.

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 100